Stichting

logo Fut Cent Wag

Stichting Future Center Wageningen (voorheen genoemd Stichting Behoud Stadion de Wageningse Berg) is opgericht vanuit de initiatiefnemers die het Stadion de Wageningse Berg wilden doen behouden. Voor deze Stichtingsnaam is gekozen om beter tot uiting te brengen de ideeën en plannen van de Stichting nl. het realiseren van een Future Center op het Stadionterrein de Wageningse Berg.

De Stichting voert sinds medio juni 2004 het tijdelijke beheer van het Stadion. Hiertoe is een overeenkomst gesloten met de Gemeente Wageningen.

In opdracht van de Gemeente Wageningen heeft de Stichting een plan ontwikkeld, binnen door de Gemeente vastgestelde richtlijnen en uitgangspunten, voor herinrichting en herbestemming van de stadionlocatie. Dit plan met als titel ‘Future Center Wageningen’ is in augustus 2005 aan het College van B&W van Wageningen gepresenteerd. Vervolgens heeft B&W het plan in de inspraak gebracht.

Op 22 december 2005 heeft B&W besloten het plan voor te leggen aan de Gemeenteraad voor vaststelling. Het college vindt het plan een haalbare en voor de gehele Wageningse gemeenschap aantrekkelijke inrichting, waarbij ook recht wordt gedaan aan de bijzonder natuurwaarden van de omgeving.

Op 13 februari 2006 heeft de Wageningse gemeenteraad met overgrote meerderheid ingestemd met het opgestelde herontwikkelingsplan.

Vervolgens is de Stichting de financiële paragraaf gaan uitwerken. Naast het aantrekken van financiers en sponsoren zal een sluitende exploitatie rekening opgesteld dienen te worden. Tevens zal het bestemmingsplan aangepast moeten worden om de voorziene ontwikkeling mogelijk te maken. De Gemeente zal bij de voorbereiding van het bestemmingsplan Landelijk Gebied Oost rekening houden met de voorliggende plannen.

In september 2008 is een Samenwerkingsovereenkomst met de Gemeente ondertekend waarin nadere details over de plannen, het Stadion en de erfpachtconstructie zijn geregeld.

Momenteel wordt gewerkt aan ruimtelijke en planologische procedures, “concept”uitwerking, etc.

Voor meer informatie over de meeste recente ontwikkelingen zie elders op deze site. (zie pagina Stadion).

Stichtingsbestuur:

  • Kees de Gooijer (Voorzitter)
  • Bert van Rees (secretaris)
  • Arno Boon (penningmeester)
  • Jan Agterberg (lid)
  • Marc van den Berg (lid)

 

Secretariaat Stichting:
E-mail: stadion.wageningen@boei.nl

Stadiongebruik:

E-mail: eventlocaties@boei.nl