Zaterdag 13 mei 2023 – Open NK Subbuteo

Op zaterdag 13 mei as. vindt er in het businesshome van ons stadion een uniek evenement plaats. Er wordt die dag gestreden om het open NK Subbuteo.

Aan dit internationale toernooi doen 32 heren en 4 dames mee en daarmee is de maximale capaciteit om dit toernooi in ons home te spelen bereikt. De organiserende vereniging NSVB (Nederlandse Subbuteo Voetbal Bond) is daar erg enthousiast over, want dit is meer dan de verwachte 24 deelnemers. De mooie en nostalgische locatie zal daar natuurlijk in meegespeeld hebben (zeggen wij dan eufemistisch).  

Subbuteo is al een oud spel uit de jaren ’50 van de vorige eeuw. In de jaren ’70 en ’80 was het razend populair in Nederland. Door de komst van onder andere de spelcomputer verloor Subbuteo zijn bekendheid. Dat dat niet het geval is in bijvoorbeeld Italië en België blijkt uit de vele toernooien die daar nog jaarlijks plaatsvinden met vaak meer dan 150 deelnemers. In 2009 werd het laatste grote toernooi, het WK, in Rotterdam ‘Ahoy gehouden. Toen werd het stil rond Subbuteo in Nederland. Sinds 2018 is er weer een NK en door de enthousiaste buurlanden is er dit jaar een Open NK, waar Belgen, Duitsers, Engelsen, Ieren, een Bosniër en natuurlijk veel Nederlanders aan meedoen.

Wij zijn blij dat wij dit unieke evenement mogen faciliteren en uiteraard zijn er toeschouwers welkom.

Voor meer informatie over Subbuteo Nederland, klik op onderstaande link:

https://subbuteonederland.jimdofree.com/nk/

Geplaatst in Nieuws