Trainingskamp Oranje Leeuwinnen

Begin/medio september 2023 kregen wij van Fletcher Football te horen dat het Nederlands vrouwen voetbalteam hun trainingskamp, tussen 2 wedstrijden in de UEFA Nations League door, in ons stadion wilden houden. Het team en de begeleiding zouden vanaf 23 september voor 4 dagen in Fletcher Hotel De Wageningsche Berg verblijven. Gelijk na de, helaas met 2-1 verloren, wedstrijd in en tegen België kwamen de vrouwen en begeleiding midden in de nacht van vrijdag op zaterdag in het hotel aan. Omdat de KNVB geen ruchtbaarheid aan dit trainingskamp, ter voorbereiding op de thuiswedstrijd tegen Engeland, wilde geven, mochten wij dit nieuws helaas ook niet naar buiten brengen.

Op zaterdag 23 september vond de eerste training plaats in ons stadion, helaas beginnend in de regen. De speelsters die de avond ervoor in actie waren gekomen tegen België trainden licht en gingen alweer vrij snel naar het hotel. De reservespeelsters werkten vervolgens de hele training af, die uiteindelijk in de zon eindigde. Tijdens een onderhoud met de schrijver van dit stukje gaf de bondscoach, Andries Jonker, aan onder de indruk te zijn van hoe ons stadion er op dit moment bij ligt. Hij complimenteerde de vrijwilligers die er met hart en ziel voor zorgen en gezorgd hebben, dat ons stadion er zo perfect bij ligt, ondanks het feit dat er geen vaste bespeler is. Tevens kon Andries diverse spelersnamen uit de jaren 70 opnoemen die het groen-witte shirt gedragen hebben, leuk om te horen. Een aantal vrijwilligers, aangevuld met enkele medewerkers van Van Veldhuizen, zorgden er na de training voor dat de grootste “speelschade” verholpen werd.

Op zondag 24 september werd er weer een training afgewerkt in ons stadion, waarbij er een aantal speelsters ontbraken. Zij waren op de oranje fietsen een tochtje door de omgeving aan het maken. Het weer speelde deze trainingsdag prima mee, want het was vrij zonnig en de temperatuur was ook aangenaam. Na deze training zorgden enkele vrijwilligers en medewerkers van Van Veldhuizen er weer voor dat de grootste speelschade hersteld werd.

Tijdens de training op maandag 25 september waren alle speelsters aanwezig, want een deel van deze training werd “besloten” gegeven. Dit betekende dat de aanwezige pers verzocht werd om weg te gaan en de enkele mensen die buiten aan het hek stonden te kijken werd verzocht om ook weg te gaan. Er werd fanatiek getraind en de bondscoach, Andries Jonker, bemoeide zich nadrukkelijk met deze besloten training. Ook deze training werd onder ideale weersomstandigheden afgewerkt. En ook na deze training zorgden enkele vrijwilligers weer voor het onderhoud van het veld.

Studio Sport

Tijdens het gehele trainingskamp was er een team van 3 dames aanwezig die voor NOS Studio Sport reportages maakten van de trainingen en interviews afnam. Elke avond was er een reportage te zien in een uitzending van Studio Sport.

Na elke training begaven de dames, waaronder presentatrice Rivkah op het Veld, zich naar het businesshome alwaar zij elke reportage afmonteerden.

De reportages van het NOS Studio Sport team zijn hieronder terug te zien:

Zaterdag: https://nos.nl/video/2491563-oranje-traint-middenin-natuurreservaat-chagrijn-van-zich-af-na-verlies

Zondag: https://nos.nl/video/2491726-kalma-blij-met-nieuwe-kans-tuurlijk-was-ik-teleurgesteld-liefst-sta-je-op-wk

Maandag: https://nos.nl/video/2491831-jonker-over-clash-met-engeland-als-we-ons-willen-kwalificeren-moeten-we-winnen

Wij zijn en waren zeer vereerd om ons nationale vrouwenteam te mogen ontvangen in ons stadion. De aanwezige vrijwilligers hebben alles in het werk gesteld om het complete team zich thuis te laten voelen in ons stadion. En tijdens het maken van dit verslag blijkt maar weer eens dat ons stadion magische krachten heeft, want de oranje leeuwinnen hebben zojuist de wedstrijd tegen Engeland met 2-1 winnend afgesloten.

Foto’s: Harold van Kooten

Geplaatst in Nieuws